Αξιολόγηση επενδύσεων σε αιολικά πάρκα στην Ευρώπη με την μέθοδο των Real Options - Κριαράκης, Στέφανος - Στυλιανός (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2015)
Οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές αποτελούν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα των σύγχρονων κοινωνιών λόγω της ανάγκης αντικατάστασης των συμβατικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγότερο ρυπογόνες. Παρόλα αυτά οι επενδύσεις σε ανανεώσιμα έργα παραγωγής ηλεκτρισμού δεν είναι τόσο ελκυστικές λόγω του υψηλού αρχικού, μη-ανακτήσιμου επενδυτικού κόστους. Για να καταφέρουν επομένως να προσελκύσουν περισσότερες τέτοιες επενδύσεις τα κράτη θεσπίζουν διάφορους υποστηρικτικούς μηχανισμούς ανανεώσιμης ενέργειας.