Μείωση φορτίων πτερύγισης σε δρομείς ανεμογεννητριών, με χρήση μεταπτερυγίων μεταβλητής καμπυλότητας - Τσιάντας, Θεοφάνης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών. Εργαστήριο Αεροδυναμικής, 2015)
Η εργασία αυτή αφορά την διερεύνηση της δυνατότητας μείωσης της ροπής πτερύγισης στην ρίζα των πτερυγίων ανεμογεννητριών, με χρήση μεταπτερυγίων μεταβλητής καμπυλότητας (Μ.Μ.Κ.). Διερευνήθηκε η επίδραση των εξής παραμέτρων στην τελική προκύπτουσα μείωση: είδος χρησιμοποιούμενου φίλτρου, είδος σήματος εισόδου σε ελεγκτή, είδος ελέγχου, γεωμετρία μεταπτερυγίου (μήκος, πλάτος, θέση τοποθέτησης), ταχύτητα τυρβώδους ροής. Οι προσομοιώσεις εκτελέστηκαν σε αεροελαστικό κώδικα ο οποίος αναπτύχθηκε στο εργαστήριο Αεροδυναμικής του Ε.Μ.Π..