Εκφόρτωση δεδομένων HTTP μέσω διακομιστή μεσολάβησης TCP πολλαπλών διαδρομών - Πολλάλης, Χρήστος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2015)
Το Multipath TCP (MPTCP), ως μία επέκταση του παραδοσιακού TCP, επιτρέπει την ταυτόχρονη αξιοποίηση των πολλαπλών διαθέσιμων διεπαφών μίας έξυπνης συσκευής, η οποία υποστηρίζει περισσότερες από μία τεχνολογίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Ως αποτέλεσμα, το MPTCP προσφέρει την δυνατότητα συσσωμάτωσης εύρους ζώνης, ενώ επίσης, συνεισφέρει στην επίτευξη αδιάκοπης κάθετης διαπομπής μεταξύ των διαθέσιμων τεχνολογιών μεταφοράς δεδομένων. Επιπρόσθετα, ο τροποποιημένος αλγόριθμος ελέγχου συμφόρησης επιτρέπει την δυναμική εκφόρτωση όγκου δεδομένων βασιζόμενος στην ύπαρξη εναλλακτικών διαδρομών δρομολόγησης. Παρ’ όλα αυτά, οι σημερινές πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών υστερούν όσο αφορά την ενσωμάτωση του επεκταμένου πρωτοκόλλου. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η αξιολόγηση ενός μηχανισμού υπό την μορφή ενός HTTP Proxy Server, ο οποίος θα λειτουργεί ως μετατροπέας πρωτοκόλλου. Με αυτόν τον τρόπο, έξυπνα τερματικά με την δυνατότητα αξιοποίησης πολλαπλών διαδρομών θα μπορούν να επωφεληθούν από το Multipath TCP ακόμα και σε περίπτωση επικοινωνίας με διακομιστές που υποστηρίζουν την παραδοσιακή έκδοση του πρωτοκόλλου.