Ανασκόπηση συστημάτων σιδηροδρομικής πρόωσης με κινητήρες Diesel test cycles - Αγγέλου, Ανδρέας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας, 2015)
Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται μια ιστορική αναδρομή, διάφοροι τύποι σιδηροδρομικών μηχανών, το μηχανολογικό και το ηλεκτρολογικό μέρος μιας σιδηροδρομικής μηχανής με κινητήρα diesel και ηλεκτροκινητήρα. Επίσης, γίνεται αναφορά στις προδιαγραφές ρύπων και στους κύκλους δοκιμής των σιδηροδρομικών κινητήρων diesel σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή προτυπα. Τέλος, δίνονται παραδείγματα σιδηροδρομικών κινητήρων diesel μαζί με ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.