Ενεργειακή μελέτη κτιρίου με το πρόγραμμα ενεργειακής προσομοίωσης eQuest - Τσέκερης, Βασίλειος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας, 2015)
Σκοπός της διπλωματικής αυτής εργασίας , είναι η παρουσίαση του προγράμματος ενεργειακής προσομοίωσης κτιρίων eQuest . Το πρόγραμμα αυτό υπάρχει στα πλαίσια προσπάθειας που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια για την λήψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα . Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζεται βήμα προς βήμα η λεπτομερής προσομοίωση ενός διώροφου νοσοκομείου στην περιοχή της Αττικής . Η προσομοίωση αυτή αφορά το κέλυφος του κτιρίου αλλά και τα δομικά υλικά από τα οποία αποτελείται , τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα θέρμανσης και ψύξης καθώς και άλλες παραμέτρους από τις οποίες εξαρτάται η κατανάλωση ενέργειας στο κτίριο . Αφού υπολογίστηκαν οι ετήσιες ανάγκες σε φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό, πραγματοποιήθηκε μία παραμετρική μελέτη η οποία αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο διάφορες παράμετροι συντελούν στην ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου .