Πειραματική ανάλυση της μηχανικής συμπεριφοράς διεπιφανειών ελασμάτων FRP-σκυροδέματος σε ενισχυμένα δομικά στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος - Ζαρκαδούλας, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Έργων Υποδομής και Αγροτικής Ανάπτυξης, 2015)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι ο πειραματικός προσδιορισμός της καμπύλης συνάφειας-ολίσθησης που χαρακτηρίζει τη διεπιφανειακή σύνδεση ελασμάτων FRP σε σκυρόδεμα, για μονότονη φόρτιση, χρησιμοποιώντας την πειραματική δόκιμη δοκού που έχει αναπτυχθεί στο εργαστήριο Δομικής Μηχανικής και Στοιχείων Τεχνικών Έργων της σχολής ΣΑΤΜ του ΕΜΠ για ράβδους οπλισμού FRP. Αρχικά περιγράφεται η τροποποιημένη δόκιμη δοκού και η διαδικασία κατασκευής των καμπύλων συνάφειας-ολίσθησης. Στη συνέχεια γίνεται η θεωρητική ανάλυση της πειραματικής δοκιμής με σκοπό την αναλυτική πρόβλεψη των αναπτυσσόμενων τάσεων και παραμορφώσεων στο έλασμα FRP και στη διεπιφάνεια. Εν συνεχεία, παρουσιάζεται το πειραματικό έργο που διεξήχθη και περιελάμβανε την κατασκευή των δοκών δοκιμίων με ενισχύσεις ελασμάτων FRP, και την καταγραφή των απαιτούμενων μετρήσεων για την κατασκευή της καμπύλης συνάφειας-ολίσθησης για μονότονη φόρτιση. Τέλος, γίνεται η επεξεργασία των πειραματικών μετρήσεων, κατασκευάζονται οι σχετικές πειραματικές καμπύλες, παρουσιάζονται και συζητούνται τα αποτελέσματα που πρόεκυψαν και γίνονται ορισμένες προτάσεις για μελλοντική έρευνα.