Ανάπτυξη σχεδίου αποκεντρωμένης διαχείρισης ανακυκλώσιμων απορριμμάτων - Παπαγιαννίδης, Γεώργιος Ανδρέας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ), 2015)
Στην παρούσα διπλωματική παρουσιάζεται αρχικά, στα πλαίσια της εισαγωγής, μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο ζήτημα της Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων. Αναφέρεται η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός οργανωμένου Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων και η επιβεβλημένη ανάγκη νέων σεναρίων λύσεις με στόχο τον περιορισμό των σημαντικών προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα.