Διαδικασία πιστοποίησης προϊόντων τσιμέντου για χρήση σε οδοποιία με σκοπό την αποστράγγιση υδάτων - Τσαπόγας, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελείται από 9 κεφάλαια και θα αναλύσει τις διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου ένα προϊόν τσιμέντου της κατηγορίας “Τσιμεντοσωλήνες για χρήση σε φρεάτια” να πιστοποιηθεί με τη σήμανση CE. Το κεφάλαιο 1 αποτελεί την εισαγωγή. Στο κεφάλαιο 2 γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση της εταιρείας, ενώ στο κεφάλαιο 3 αναλύεται η έννοια της σήμανσης CE. Στο κεφάλαιο 4 επισημαίνονται περιληπτικά οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 1917. Στο κεφάλαιο 5 περιγράφονται οι διάφορες κατηγορίες βεβαίωσης συμμόρφωσης και γίνεται σαφές ποια κατηγορία συμμόρφωσης θα χρησιμοποιηθεί. Στο κεφάλαιο 6 θα εφαρμοστεί η διαδικασία πιστοποίησης προϊόντος σύμφωνα με τις Οδηγίες της ΕΕ και στο κεφάλαιο 7 θα πραγματοποιηθεί μια προσομοίωση όλων των απαραίτητων βημάτων. Ακόμη, θα γίνει μια εικονική καταγραφή όλων των τιμών και των ελέγχων που θα οδηγήσουν στη συµµόρφωση προς όλες τις υποχρεώσεις που πρέπει να ακολουθεί ο κατασκευαστής στο κεφάλαιο 8. Τέλος, στο κεφάλαιο 9 θα αναλυθούν τα συμπεράσματα όλων των ανωτέρω διαδικασιών.