Ανελαστική απόκριση εγκιβωτισμένων θεμελιώσεων σε ανομοιογενές έδαφος - Ντούσκας, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Γεωτεχνικής. Εργαστήριο Εδαφομηχανικής, 2015)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία πραγματοποιείται μελέτη αναφορικά με την επίδραση του εγκιβωτισμού στην απόκριση (τετραγωνικών σε κάτοψη) θεμελίων, θεμελιωμένων σε έδαφος με γραμμικώς αυξανόμενη αστράγγιστη διατμητική αντοχή, σε τρισδιάστατες συνθήκες. Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα αναλύσεων σε πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων για στατικά επιβαλλόμενες φορτίσεις σε αξονική, τέμνουσα δύναμη, ροπή ανατροπής και συνδυασμό αυτών υπό συνθήκες πλήρους και ατελούς επαφής θεμελίου – εδάφους. Στο πεδίο των μικρών παραμορφώσεων (ελαστικό έδαφος) γίνεται έλεγχος της δυσκαμψίας του συστήματος και σύγκριση με σχέσεις της βιβλιογραφίας. Επιπρόσθετα, γίνεται έλεγχος της σεισμικής απόκρισης του προσομοιώματος για επιλεγμένες σεισμικές καταγραφές. Για την πληρότητα της πληροφορίας σε όλα τα κεφάλαια γίνεται σύγκριση με τα αποτελέσματα των αναλύσεων της διπλωματικής εργασίας ‘’Ανελαστική Απόκριση Εγκιβωτισμένων Θεμελιώσεων’’ [Νtritsos, 2012], η οποία πραγματεύεται την απόκριση εγκιβωτισμένων θεμελιώσεων σε ομοιογενές έδαφος.