Ολοκληρωμένη Μεθοδολογία για την Τποστήριξη Αποφάσεων των Σοπικών & Περιφερειακών Αρχών προς την Κατεύθυνση του Βιώσιμου Ενεργειακού Σχεδιασμού - Μαρινάκης, Ευάγγελος (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2015)
Το αντικείμενο της Διδακτορικής Διατριβής είναι η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης μεθοδολογικής προσέγγισης για την υποστήριξη αποφάσεων των τοπικών και περιφερειακών αρχών προς την κατεύθυνση του βιώσιμου ενεργειακού σχεδιασμού. Η Διατριβή έχει ως στόχο να συμβάλει στην κάλυψη του επιστημονικού «κενού» που εντοπίστηκε σχετικά με την ανάπτυξη, παρακολούθηση και έλεγχο ενός Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια, με απώτερο σκοπό την προώθηση του βιώσιμου ενεργειακού σχεδιασμού σε τοπικό - περιφερειακό επίπεδο. Μέσα από την εμπεριστατωμένη ανάλυση των βασικών παραμέτρων του προβλήματος και των μεταξύ τους αλληλεπιδράσεων, επιτυγχάνεται ο σχεδιασμός ενός αξιόπιστου και συνεπούς πλαισίου υποστήριξης των τελικών αποφασιζόντων.