Το Τίμημα της Αναρχίας στην κυκλοφορία σε αστικά οδικά δίκτυα: Η περίπτωση του οδικού δικτύου της Αθήνας - Καμπιτάκης, Εμμανουήλ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, 2015)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ποσοτικοποίηση της εγωιστικής συμπεριφοράς, η διερεύνηση της εφαρμογής του Τιμήματος της Αναρχίας στην κυκλοφορία σε αστικά οδικά δίκτυα, καθώς και η διερεύνηση του Παράδοξου του Braess όσον αφορά στον εντοπισμό και στην συσχέτισή του με το Τίμημα της Αναρχίας. Στόχος είναι η ένταξη τους ως μετρικές στα συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας, καθοδήγησης και ενημέρωσης. Με χρήση λογισμικού προσομοίωσης, προτυποποιήθηκαν 2 δίκτυα στην περιοχή της Αττικής, για τα οποία υπολογίστηκε το Τίμημα της Αναρχίας για διάφορα επίπεδα ζήτησης και έγινε ο εντοπισμός των συνδέσμων που "πάσχουν" από το Παράδοξο, χρησιμοποιώντας δύο συναρτήσεις κόστους. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι το Τίμημα της Αναρχίας, όπως και το Παράδοξο του Braess, εξαρτώνται από την συνάρτηση κόστους και το επίπεδο ζήτησης. Καθορίστηκε, επίσης, η μορφή του διαγράμματος του Τιμήματος της Αναρχίας συναρτήσει της ζήτησης για τα δύο δίκτυα, χρησιμοποιώντας τις δύο συναρτήσεις κόστους. Επιπροσθέτως, ποσοτικοποιήθηκε η επιρροή του κλεισίματος ενός μόνο δρόμου (μίας λωρίδας) κάθε φορά, που "πάσχει" από το Παράδοξο, στην μείωση του Τιμήματος της Αναρχίας.