Αριθμητική ανάλυση πασσάλου υπό καθεστώς ρευστοποίησης και εδαφικής πλευρικής εξάπλωσης: επίδραση επιφανειακής αργιλικής κρούστας - Τσίφης, Χαράλαμπος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Γεωτεχνικής, 2015)
Το πρόβλημα της αλληλεπίδρασης πασσάλου και εδάφους υπό καθεστώς ρευστοποίησης και πλευρικής εξάπλωσης έχει μελετηθεί τόσο πειραματικά όσο και αριθμητικά για εδαφικά προφίλ που αποτελούνται μόνο από ρευστοποιήσιμη άμμο. Στην παρούσα διπλωματική εργασία διερευνάται αριθμητικά η αλληλεπίδραση πασσάλου και εδάφους σε ένα προφίλ που στην επιφάνεια της ρευστοποιήσιμης άμμου υπέρκειται αργιλική κρούστα.