Προσομοίωση ανιχνευτή Micromegas - Ανάπτυξη κώδικα για τη δισδιάστατη απεικόνιση της αρχής λειτουργίας του - Κιτσάκη, Χαρά (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Φυσικής. Εργαστήριο Πυρηνικής Φυσικής και Εφαρμογών της, 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των προπτυχιακών μου σπουδών και πραγματεύεται την προσομοίωση του ανιχνευτή MicroMeGaS. Το πρώτο κομμάτι αυτής, αφορά την κατασκευή της γεωμετρίας του ανιχνευτή, τον υπολογισμό των ηλεκτρικών πεδίων στον όγκο του και τη μελέτη της συμπεριφοράς του, παρουσία ενός ηλεκτρονίου. Επίσης, έγινε η προσπάθεια δημιουργίας βίντεο σε δύο διαστάσεις στο οποίο περιγράφεται η αρχή λειτουργίας του ανιχνευτή. Τέλος, λόγω της αναβάθμισης του πειράματος ATLAS στο CERN ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις που θα προκύψουν με την επανέναρξη της λειτουργίας του LHC το 2018, μελετήθηκε μέσω προσομοιώσεων Monte-Carlo η διάταξη των ανιχνευτών MicroMeGaS που θα τοποθετηθούν στα New Small Wheels.