Αποτίμηση σεισμικής συμπεριφοράς κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα, μελετημένο το 1961 - Λουράντος, Κυριάκος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Οπλισμένου Σκυροδέματος, 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με την αποτίμηση της συμπεριφοράς ενός υφιστάμενου κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα, κατασκευασμένο το 1961, έναντι σεισμικών δράσεων με την μέθοδο της στατικής ανελαστικής ανάλυσης (pushover)και προτάσεις ενισχύσεως του σε περίπτωση που αυτό κριθεί ανεπαρκές. Αναλυτικότερα: