Εμπειρίες εν-τόπισης κι εκ-τοπισμού: Ιχνηλατώντας το εξαρτώμενο νόημα του χώρου στην ετεροτοπική συνθήκη φιλοξενίας της «Villa Azadi”. - Λειβαδίτη, Κωνσταντίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
Στο παρόν πόνημα επιχειρείται η ανάγνωση μιας ετεροτοπικής συνθήκης φιλοξενίας η οποία έλαβε χώρα στη Μονάδα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Villa Azadi», στη Λέσβο. Μέσα από βιωματικές αφηγήσεις μέρους των υποκειμένων που την κατοίκησαν και ύστερα από μια περιοδολόγηση της γέννησης και της λειτουργίας της Μονάδας, η υποκειμενική πρόσληψη του χώρου καθίσταται κεντρικό εργαλείο ανάγνωσης της χωρικής εμπειρίας αναδεικνύοντας την Villa Azadi τόσο ως ιστορική όσο και ως κοινωνική συνθήκη, έμφυλα, πολιτικά και πολιτισμικά προσδιορισμένη.