Από το σπάραγμα στη σύνθεση - Σεπετζόγλου, Νίκος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
Η εργασία αποτελεί μια προσπάθεια αναζήτησης της γενικότερης προβληματικής που έχει αναπτυχθεί, στη σχετικά πρόσφατη ιστορία της έρευνας γύρω από την μελέτη και τη σχεδιαστική αποκατάσταση των τοιχογραφιών της Εποχής του Χαλκού, και αφορά το ευρύτερο γεωγραφικό πλαίσιο του αιγαιακού χώρου. Προσπάθεια που, αν και εστιάζει στα ζητήματα του σχεδιασμού των τοιχογραφημάτων, αναζητεί παράλληλα τη σχέση του σχεδιασμού με την ίδια την ερμηνεία των τοιχογραφικών παραστάσεων. Κι αυτό, γιατί φαίνεται πως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ερμηνευτικής προσέγγισης ενός κόσμου που οργανώνεται μέσα από θρυμματισμένες, αποσπασματικές και αινιγματικές εικόνες. Παράλληλα ανιχνεύεται και η ίδια η μορφή της παρουσίασης των αποκαταστάσεων και των αναπαραστάσεων και αναζητούνται οι μεθοδολογικές και αισθητικές αποκλίσεις στο ευρύτερο πλαίσιο που εξετάζεται.