Χώρος αναψυχής ατόμων με νεοπλασίες - Καλλιώρα, Αργυρώ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 2015)
Επρόκειτο για έναν χώρο δραστηριοτήτων και αναψυχής για παιδιά και εφήβους που πάσχουν από νεοπλασίες . Η χρονοβόρα διαδικασία ίασης και η αποστασιοποίηση αυτών των ατόμων από την καθημερινότητά τους , ήταν το έναυσμα για την εκπόνηση αυτής της διπλωματικής . Μελετώντας τις απαιτήσεις αυτών των ατόμων, μέσα από μια διαδικασία έρευνας , δημιουργήθηκαν ερωτήματα που αφορούν στις ανάγκες τους. Η απάντηση, στα ερωτήματα αυτά, δόθηκε μέσα από μια διαδικασία συνεντεύξεων και ερωτηματολογίων απέναντι στους ειδικούς που συμβάλλουν στη θεραπεία τους, καθώς και από τα ίδια τα άτομα που πάσχουν από νεοπλασίες. Σημαντικό ρόλο έλαβαν χώρα και παραδείγματα από εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, που φιλοξενούν δραστηριότητες αποκλειστικά για τα άτομα αυτά. Ο χώρος που επιλέχθηκε να μελετηθεί, για την εκπλήρωση των απαιτήσεων των παιδιών και των εφήβων με νεοπλασίες, βρίσκεται πλησίον του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Ελπίδα». Αυτό θα διευκολύνει την προσέγγιση των ατόμων αυτών κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους . Επίσης , θετικό στοιχείο είναι η γειτνίαση του οικοπέδου επιλογής με το Μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδή , το οποίο αποτελεί πόλος έλξης των πολιτών και της ευρύτερης κοινωνίας για την ενημέρωση και την προσφορά της στα άτομα αυτά. Μέσα από σχεδιαστικές χειρονομίες, έχοντας ως κίνητρο να δοθεί ένας ευχάριστος τόνος στη διαδικασία ίασης των ατόμων με νεοπλασίες, μελετήθηκε η δημιουργία ενός ευχάριστου χώρου εκτόνωσης και αναψυχής που περιλαμβάνει δύο υπαιθρίους, διαφορετικού χαρακτήρα, που περικλείονται από κτιριακούς όγκους γεμάτους δραστηριότητες και χώρους εθελοντισμού.