Σύνταξη τεχνικής αναφοράς περιβαλλοντικής αξιολόγησης επιχειρήσεων & δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής για την αυτοματοποίηση της προσαρμογής της - Παπαβασίλης, Δωρόθεος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2015)
Βασικός σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να διαφωτίσει και να εμπλουτίσει σε θεωρητικό επίπεδο, μέσω μιας βιβλιογραφικής ανασκόπησης, τον κάθε δείκτη μέτρησης της περιβαλλοντικής επίδοσης που χρησιμοποιείται στη μεθοδολογία ολιστικής προσέγγισής της. Η μεθοδολογία αυτή αναπτύχθηκε από την ερευνητική μονάδα οικονομικής περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης του τομέα βιομηχανικής διοίκησης και επιχειρησιακής έρευνας της σχολής μηχανολόγων μηχανικών του ΕΜΠ και για την εφαρμογή της δημιουργήθηκε το αντίστοιχο εργαλείο, το λεγόμενο «Hapi-e». Η θεωρητική ανάλυση, πραγματοποιείται ώστε να δημιουργηθεί ένα πρότυπο τεχνικής αναφοράς που θα καλύπτει όλους τους τομείς που επεξεργάζεται το εργαλείο Hapi-e και θα δύναται να χρησιμοποιηθεί έπειτα από κάθε διαδικασία αξιολόγησης επιχείρησης, προσαρμόζοντάς το κάθε φορά στις συνθήκες. Έπειτα από κάθε διαφορετική διαδικασία αξιολόγησης περιβαλλοντικής επίδοσης των επιχειρήσεων, το παραπάνω πρότυπο τεχνικής αναφοράς προφανώς θα χρίζει της αντίστοιχης προσαρμογής των δεδομένων σύμφωνα με τις προσλαμβάνουσες της κάθε προς αξιολόγηση επιχείρησης. Μέσω της διπλωματικής αυτής εργασίας δημιουργήθηκε μία διαδικτυακή εφαρμογή ώστε να επιτευχθεί η αυτοματοποίηση της προσαρμογής του προτύπου τεχνικής αναφοράς έπειτα από κάθε διαφορετική αξιολόγηση, προς βοήθεια του αξιολογητή.