Ανάπτυξη λογισμικού για την απεικόνιση και αποθήκευση ηλεκτροκαρδιογραφήματος σε περιβάλλον Android - Σύριγγας, Παντελής (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2015)
Σκοπός της παρούσης διπλωματικής εργασίας είναι η σχεδίαση και ανάπτυξη ενός λογισμικού για την απεικόνιση και αποθήκευση ενός ηλεκτροκαρδιογραφικού σήματος. Η ανάπτυξη θα γίνει σε περιβάλλον Android, χρησιμοποιώντας την γλώσσα προγραμματισμού Java. Το περιβάλλον Android επιτρέπει μια λειτουργική και γραφική απεικόνιση του βιοσήματος, φιλική προς τον χρήστη γιατρό και κυρίως για να τον βοηθά, για να εξάγει εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα. ΓΙα τον γιατρό είναι σημαντικό να έχει συνεχή εποπτεία των ασθενών του και να ενημερώνεται για την πορεία της υγείας τους. Η λήψη του σήματος θα γίνεται ασύρματα με την χρήση TCP sockets κάτι το οποίο επιτρέπει την μεταφορά και ανταλλαγή δεδομένων, είτε σε τοπικό δίκτυο, Διαδίκτυο ή μεσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Τελος η αποθήκευση του βιοσήματος θα γίνει σε μια βάση δεδομένων SQL που περίεχει τους ασθενείς και το ιστορικό των βιοσημάτων τους για την ευκολία ανάκτησης του. Έτσι ο γιατρός θα μπορεί να ανατρέξει στο ιστορικό του κάθε ασθενή ανά πάσα στιγμή.