Η μεταλλική κατασκευή των πλοίων μεταφοράς χημικών προϊόντων - Σκούφας, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θαλάσσιων Κατασκευών, 2015)
Σε αυτή τη Διπλωματική Εργασία εξηγούνται και αναλύονται οι βασικές αρχές που διέπουν τη μεταλλική κατασκευή των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς χημικών προϊόντων. Η Διπλωματική αυτή έχει δύο στόχους: α) να παρουσιάσει την τυπική δομή της μεταλλικής κατασκευής των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς χημικών προϊόντων, τη γενική διάταξη των χώρων, τα δομικά στοιχεία και τη διάταξη αυτών, καθώς και τα συστήματα φορτίου, και β) να αναλύσει τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τη διαδικασία σχεδίασης των πλοίων αυτού του τύπου.