Μοντελοποίηση κρίσιμων επιχειρησιακών διαδικασιών : μελέτη περίπτωσης εμπορικής επιχείρησης του κλάδου των τροφίμων - Λαούδης, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία με τίτλο «Μοντελοποίηση κρίσιμων επιχειρησιακών διαδικασιών: μελέτη περίπτωσης εμπορικής επιχείρησης του κλάδου των τροφίμων» εκπονήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Επιχειρησιακή Έρευνα I» που προσφέρεται από τον τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αντικείμενο της αποτελεί η διοίκηση και μοντελοποίηση και η ανάλυση των επιχειρησιακών διαδικασιών η οποία μελετάται σε εμπορική επιχείρηση. Μελετάται το οργανόγραμμα και η επιχειρηματική αρχιτεκτονική εμπορικής εταιρείας και βάση της επιχειρηματικής αρχιτεκτονικής μοντελοποιούνται όλες εκείνες οι διαδικασίες που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας για την επιχείρηση. Ακόμη εξετάζεται αν είναι εφικτή η εγκατάσταση επιχειρηματικού λογισμικού δρομολόγησης των φορτηγών της εταιρείας αναλύοντας με την μέθοδο ανάλυσης ροής δύο από τις διαδικασίες της αποθήκης της εταιρείας. Τα απαραίτητα δεδομένα για την εκπόνηση της μελέτης αντλήθηκαν μέσω παρακολούθησης των διαδικασιών, μέσω συνεντεύξεων με υπαλλήλους που απασχολούνται με τις διαδικασίες και με υπεύθυνους διαδικασιών, καθώς και μέσω πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν απ ευθείας από τα πληροφοριακά συστήματα της επιχείρησης.