Διαχείριση έργων: μέθοδοι και εφαρμογές - Κόλιας, Λάμπρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Μαθηματικών, 2015)
Στην εποχή των ραγδαία μεταβαλλόμενων συνθηκών όπου, ο κύκλος ζωής των προϊόντων και υπηρεσιών γίνεται ολοένα και πιο σύντομος, οι εταιρίες προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αυτές τις συνθήκες και να χειριστούν με ταχύτητα και ευελιξία των αριθμό των έργων. Η διοίκηση και διαχείριση έργου αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εταιριών για τον χειρισμό της κατάστασης αυτής. Ουσιαστικά το project management είναι η διαχείριση του καινούριου έργου ενώ η επιχείρηση συνεχίζει τις συνηθισμένες δραστηριότητές της.