Πειραματική διερεύνηση της διαλυτότητας του διοξειδίου του άνθρακα σε υδατικά διαλύματα ανθρακικού καλίου με πρόσθετες αμίνες και αμινοξέα - Γιαννουλίδης, Σωτήριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας, 2015)
Περίληψη Η παρούσα διπλωματική εργασία επικεντρώνεται στην δέσμευση του CO2 με τη μέθοδο της χημικής απορρόφησης. Αρχικά κατασκευάστηκε η εργαστηριακή μονάδα η οποία είναι ένας αντιδραστήρας αναδευόμενης δεξαμενής. Επιπλέον, πραγματοποιείται πειραματική διερεύνηση της διαλυτότητας CO2 σε διάφορους διαλύτες οι οποίοι περιέχουν ανθρακικό