Εγκλεισμός μορίων με αντιβιοεπιστρωτική δράση (antifouling) σε νανοσωματίδια πολυ(γαλακτικού οξέος) - Καμτσικάκης, Αριστοτέλης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV). Εργαστήριο Τεχνολογίας Πολυμερών, 2015)
Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας αποτελεί ο εγκλεισμός τριών εμπορικών ενώσεων με αντιβιοεπιστρωτικές (antifouling) ιδιότητες και πιο συγκεκριμένα της ένωσης του Irgarol 1051TM, της EconeaΤΜ και του Zinc Pyrithione σε πολυμερικά νανοσωματίδια πολυ(γαλακτικού οξέος) (PLA). O στόχος της διπλωματικής εργασίας περιορίζεται στην προκαταρκτική μελέτη της ικανότητας εγκλεισμού των ενώσεων σε αναλογία ένωσης:πολυμερούς 40 % με την τεχνική της γαλακτωματοποίησης – εξάτμισης του διαλύτη ως μέθοδο παρασκευής των σωματιδίων και το χαρακτηρισμό των παραγόμενων προϊόντων.