Ανάπτυξη σεναρίων παραγωγής, εφοδιαστικής και κοστολόγησης με αξιοποίηση του πληροφοριακού συστήματος SAP - Παρασκευόπουλος, Βασίλειος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2015)
Η εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών της πληροφορικής, ιδιαίτερα με τη μορφή πληροφοριακών συστημάτων, αναδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος σε οποιοδήποτε θέμα αφορά τις επιχειρήσεις και ένα τέτοιο πληροφοριακό σύστημα είναι τα Συστήματα Προγραμματισμού Επιχειρησιακών Πόρων (Enterprise Resource Planning-ERP). Τα συστήματα ERP αποτελούν την βασική έκφραση της πληροφορικής στο τομέα της Διοίκησης των επιχειρήσεων συμβάλλοντας καταλυτικά στην οργάνωση και στην λειτουργικότητα των διαφόρων επιχειρησιακών μονάδων (εταιρείες, βιομηχανίες, οργανισμοί ,δημόσιο). Η παρούσα διπλωματική εργασία επικεντρώνεται στο δημοφιλέστερο λογισμικό των πληροφοριακών συστημάτων: το SAP ERP. Σκοπός της είναι να εξεταστεί η εφαρμογή του SAP σε τυπικές παραγωγικές επιχειρήσεις και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο, με τον οποίο συμβάλλει στην υλοποίηση επιχειρησιακών διαδικασιών. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ανάπτυξης τριών ολοκληρωμένων σεναρίων (case studies), τα οποία συνοδεύονται από επιπλέον υποστηρικτικό υλικό.