Στάση.Κίνηση.Αναμονή_νέος σιδηροδρομικός σταθμός στις Αχαρνές - Ανδρεοπούλου, Ουρανία (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
H διπλωματική αυτή πραγματεύεται τη δημιουργία ενός νέου σιδηροδρομικού σταθμού στο Δήμο των Αχαρνών.Οι Αχαρνές αποτελούν έναν από του μεγαλύτερους και σημαντικότερους δορυφορικούς δήμους της Αθήνας,με μεγάλη ιστορία και πολλές προοπτικές ανάπτυξης.Συγκεκριμένα,η περιοχή που εστιάζει η διπλωματική είναι αυτή του Συγκοινωνιακού Κέντρου των Αχαρνών (Σ.Κ.Α),μια θέση κομβική για για το λεκανοπέδιο της Αττικής,καθώς εκεί διασταυρώνονται όλες οι σιδηροδρομικές γραμμές που ενώνουν της Αθήνα με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Πέραν της δημιουργίας μιας κτιριακής υποδομής επιχειρείται και μια ευρύτερη πρόταση ανάπλασης της περιοχής αυτής.Η συγκεκριμένη περιοχή λοιπόν επιλέχθηκε λόγω της κεντρικότητάς της,καθώς βρίσκεται πολύ κοντά με το δημοτικό κέντρο της πόλης.Επίσης,η συγκεκριμένη τοποθέτηση δίνει τη δυνατότητα στον σταθμό να μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα ή έμμεσα,τόσο τις σιδηροδρομικές γραμμές του υπεραστικού σιδηροδρόμου,όσο και του προαστιακού. Σε ότι αφορά το κτίριο του σταθμού,πέραν της βασικής του λειτουργίας αυτό φιλοξενεί και άλλες χρήσεις εμπορίου και πολιτισμού,όπως μικρά καταστηματάκια,έναν πολυχώρο για εκθέσεις και bazaar και ένα αμφιθέατρο.Αυτές οι χρήσεις προσπαθούν να συνδυαστούν με την αρχική του και να δώσουν στο σταθμό έναν πολυλειτουργικό χαρατήρα. Τέλος,η περιοχή γύρω από τον σταθμό αναβαθμίζεται και προστίθενται σε αυτήν χώροι στάθμευσης καθώς και ένας χώρος πρασίνου,τόσο ως εκτόνωση του σταθμού,όσο και για ξεχωριστή χρήση από τους κατοίκους της περιοχής.