Ανάπτυξη εργαλείου παρακολούθησης σχεδίων δράσης για την αειφόρο ενέργεια - Σπυροπούλου, Πηνελόπη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2015)
Οι όλο και σοβαρότερες επιπτώσεις που επιφέρει η κλιματική αλλαγή, καθιστούν αναγκαία την εδραίωση μίας παγκόσμιας πολιτικής που προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη. Προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργήθηκε η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων η οποία δεσμεύει τις συμμετέχουσες τοπικές και περιφερειακές αρχές να αυξήσουν την ενεργειακή τους απόδοση και να ενισχύσουν την παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις περιοχές τους. Με την υπογραφή του Συμφώνου οι αρχές οφείλουν να αναπτύξουν ένα Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια, ώστε να επιτύχουν ή να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020.