Aναβίωση - Οικειοποίηση - Συνύπαρξη - Αλυγίζου, Νίκη - Ξένια (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
Στη διπλωματική αυτή εργασία αναλύθηκε το ζήτημα του διαχωρισμού σε μια πόλη, η χωρική του έκφραση και εν τέλει η μελέτη γεφύρωσής του με αρχιτεκτονικά εργαλεία. Αρχικά μελετήθηκε το ζήτημα του ορίου σε μια πόλη, όπου τα αίτια διαχωρισμού είναι κοινωνικοπολιτικά, με φυλετικές και θρησκευτικές προεκτάσεις και όχι απαραίτητα οικονομικά. Επιλέχθηκε το παράδειγμα του ορίου-ζώνη και η πόλη της Λευκωσίας για τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας. Η επέμβαση τοποθετείται χρονικά την επόμενη μέρα της επανένωσης του βόρειου και νότιου τμήματος της πόλης. Εγκάρσιες χειρονομίες ραφής έρχονται να γεφυρώσουν τα δυο τμήματα και να δημιουργήσουν χώρους συνύπαρξης μέσα στη νεκρή ζώνη, μέσα από εφήμερες κατασκευές που λειτουργούν παρασιτικά στα ήδη υπάρχοντα εγκαταλελειμμένα κτίρια.