Ολική κοστολόγηση με βάση τις δραστηριότητες και σύγκρισή της με την παραδοσιακή μέθοδο - Ντόκος, Περικλής (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2015)
Η σύγχρονη εποχή χαρακτηρίζεται από την ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη και τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο. Για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους, οι εταιρείες άρχισαν να αναζητούν νέες μεθόδους ακριβέστερου υπολογισμού του κόστους των προϊόντων τους οι οποίες ταυτόχρονα να μπορούν να βοηθήσουν στην λήψη αποτελεσματικών διοικητικών αποφάσεων. Στην παρούσα εργασία θα ασχοληθούμε με την κοστολόγηση των προϊόντων και των εμπορευμάτων της εταιρείας ΒΙΕΛΦΥΣ ΑΒΒΕ. Θα παρουσιάσουμε την παραδοσιακή μέθοδο με την οποία γινόταν η κοστολόγηση και θα εφαρμόσουμε σε όσα τμήματα της εταιρείας είναι εφικτό την μέθοδο της κοστολόγησης των δραστηριοτήτων. Τέλος θα συγκρίνουμε τα αποτελέσματα των δύο μεθόδων και θα αναφερθούμε στις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με βάση τα νέα δεδομένα.