Υλοποίηση και μελέτη εφαρμογών για δρομολόγηση με μέσα πολλαπλής τροχιάς (Multimodal routing) - Ράλλη, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού, 2015)
Τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για την υλοποίηση εφαρμογών δρομολόγησης με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες τόσο για τους κατοίκους μιας πόλης αλλά και για τους τουρίστες που την επισκέπτονται. Οι εφαρμογές δέχονται ως είσοδο τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και το οδικό δίκτυο της περιοχής ενδιαφέροντος, τα μοντελοποιούν κατάλληλα και εκτελούν πάνω στο παραγόμενο μοντέλο κατάλληλους αλγόριθμους δρομολόγησης. Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές είναι διαδικτυακές προκειμένου να διευκολύνουν την ευκολότερη πρόσβαση στους τελικούς χρήστες (π.χ. τουρίστες). Το αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη και ανάπτυξη τεχνολογιών και εργαλείων που αφορούν την αυτόματη ανάλυση και δρομολόγηση σε δίκτυα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Στα πλαίσια της παρούσας διπλωματικής μελετήθηκαν υπάρχουσες δια- δικτυακές εφαρμογές εύρεσης της βέλτιστης διαδρομής σε δίκτυα πολλαπλών Μέσων και αναπτύχθηκαν εργαλεία τόσο για τον έλεγχο της δρομολόγησης που πραγματοποιείται από τις συγκεκριμένες εφαρμογές, τη συγκριτική αξιολόγηση τους (benchmarking), τη μελέτη της απόδοσής και της κλιμάκωσής τους σε αυξανόμενο φόρτο και μεγαλύτερους αριθμούς χρηστών, καθώς και για την ανάλυση των ίδιων των δικτύων πολλαπλών Μέσων.