(Ανα)διαμορφώσεις >> διαπραγματεύσεις του αντικειμένου μέσα από διαφορετικά υποκείμενα - Κρεμμύδα, Λήδα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
Η υπόθεση της παρούσας έρευνας συνίσταται στο ότι η μελέτη διαφορετικών προτάσεων παρέμβασης στην πόλη μέσα από τον συσχετισμό σχέσεων και διαδικασιών αμοιβαίας συγκρότησης υποκείμενου και αντικειμένου δημιουργίας, μπορεί να ενημερώσει τη σύγχρονη ρητορική περί του ανοιχτού διαφεύγοντος αντικειμένου που απαιτεί τη συγκρότηση ανοιχτών και πολυσυλλεκτικών εργαλείων σχεδιαστικής διαπραγμάτευσης. Με αυτή την υπόθεση και εντός ενός πλαισίου σκέψης που εστιάζει σε θεωρητικές προσεγγίσεις συγκρότησης του υποκειμένου μέσω της διαπραγμάτευσης ενός εξωτερικού πλαισίου που αναπτύσσονται στην ύστερη νεωτερικότητα, θα επιχειρήσουμε να μελετήσουμε πολλαπλές προσεγγίσεις της πόλης που την ανακατασκευάζουν ως ανοιχτό αντικείμενο, όπως αποτυπώνονται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Διερεύνηση Στρατηγικών για τη Δικτύωση Αστικών Παρεμβάσεων στο Μητροπολιτικό Κέντρο Αθηνών» που ολοκληρώθηκε την περίοδο 2012-2014 από το τμήμα της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ.