Μελέτη, σχεδιασμός και κατασκευή προσομοιωτή αιμοδυναμικών καταστάσεων του κυκλοφορικού συστήματος - Τσικνιάς, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών, 2015)
Σκοπός αυτής της διπλωματικής είναι η δημιουργία, η μελέτη, η πειραματική σχεδίαση και η κατασκευή μηχανισμού προσομοίωσης του καρδιαγγειακού συστήματος, ώστε να παρέχεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα πολλαπλών παραλλαγών, ικανών να καλύψουν πολλές περιπτώσεις καρδιαγγειακών παθήσεων και προβλημάτων αλλά επίσης να προσομοιώσουν διάφορα κυκλοφορικά συστήματα πέραν του ανθρωπίνου καρδιαγγειακού συστήματος. Παράλληλα, γίνεται θεωρητική και μαθηματική-υπολογιστική ανάλυση των βασικών εκ των ρευστομηχανικών μεγεθών του συστήματος, ώστε αυτά τα βασικά ρευτομηχανικά μεγέθη να ποσοτικοποιηθούν και, τέλος, παρατίθεται ένας οδηγός για την λειτουργία του συστήματος.