Αλγόριθμοι Classification σε Big Data - Τσιλιγιάννη, Ελένη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2015)
Στην παρούσα εργασία θα μελετήσουμε τις επιδόσεις δύο γνωστών αλγορίθμων που χρησιμοποιούνται για κατηγοριοποίηση κειμένου,του Naïve Bayes και των κ-εγγύτερων-γειτόνων.Οι αλγόριθμοι αυτοί θα εφαρμοστούν πάνω σε μεγάλο όγκο δεδομένων που αντιπροσωπεύουν προϊόντα ηλεκτρονικών καταστημάτων.Η κατηγοριοποίηση βασίζεται στα χαρακτηριστικά των προϊόντων όπως αυτά προκύπτουν από τη γενικότερη περιγραφή.Μέσω κάποιων πειραμάτων προσπαθούμε να εξηγήσουμε τη συμπεριφορά των χρησιμοποιούμενων αλγορίθμων και τους τρόπους που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους.