On the energy efficiency design index (EEDI) and minimum propulsion power - Αντωνόπουλος, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Μελέτης Πλοίου και Θαλάσσιων Μεταφορών, 2015)
Η εργασία αυτή εξετάζει το ζήτημα της παράλληλης συμμόρφωσης στους κανόνες που θεσπίζει ο Δείκτης Ενεργειακής Αποδοτικότητας με τη Προσωρινή Οδηγία που εκδόθηκε από τον IMO για την ελάχιστη απαιτούμενη εγκατεστημένη ισχύ για διατήρηση της ελεγξιμότητας του πλοίου υπό άσχημες καιρικές συνθήκες.