Γεωμετρική τεκμηρίωση γάστρας παραδοσιακού σκάφους με τοπογραφικές μεθόδους και σύγκριση αυτών - Τζουνάκος, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Τοπογραφίας. Εργαστήριο Γενικής Γεωδαισίας, 2015)
Αποτύπωση παραδοσιακού σκάφους με μεθόδους που χρησιμοποιούν διαφορετικά τοπογραφικά όργανα (ολοκληρωμένος γεωδαιτικός σταθμός, επίγειος σαρωτής, εικονογεωδαιτικός σταθμός). Κατασκευή τρισδιάστατου μοντέλου της επιφάνειας της γάστρας του σκάφους και εξαγωγή ναυπηγικών γραμμών και στοιχείων από αυτό. Σύγκριση των τριών μεθόδων.