Ανάπτυξη και χαρακτηρισμός φιάλης ανισοτροπικκού σχήματος υπό πίεση από σύνθετα υλικά - Ψαρρός, Αναστάσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών. Τομέας Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία επικεντρώνεται στην κατασκευή ενός πρότυπου κυλινδρικού δοχείου πίεσης από ανθρακονήματα. Παρουσιάζεται ο τρόπος κατασκευής του και η υδραυλική δοκιμή στην οποία υπόκειται ώστε να γίνει ο χαρακτηρισμός του.