Ανάπτυξη μεθόδου διακρίβωσης της συγκριτικής μηχανής TESA UPC του μετροτεχνικού εργαστηρίου Ε.Μ.Π. - Ταχλιαμπούρης, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2015)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής είναι η μέθοδος διακρίβωσης της συγκριτικής μηχανής TESA UPC του Μετροτεχνικού Εργαστηρίου του Ε.Μ.Π.. Η εργασία αποτελείτε αρχικά από το θεωρητικό μέρος. Περιγράφεται το Μετροτεχνικό Εργαστήριο της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. και συγκεκριμένα η Αίθουσα Ελεγχόμενων Συνθηκών, όπου βρίσκεται η TESA UPC. Επίσης, παρουσιάζονται οι τεχνικές απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ ISO/IEC 17025:2005, με βάση το οποίο είναι διαπιστευμένο το Μετροτεχνικό Εργαστήριο. Παρατίθενται ακόμα στοιχεία για την διαδικασία διακρίβωσης πλακιδίων και στοιχεία θεωρίας που αφορούν την αβεβαιότητα. Έπειτα περιγράφεται η διαδικασία διακρίβωσης της μηχανής και τα αποτελέσματα τα όποια προέκυψαν από αυτή. Τέλος είναι το Παράρτημα Α στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά βήμα βήμα η διαδικασία διακρίβωσης της TESA UPC .