Μελέτη συστημάτων και προτυποποίηση κανόνων για έξυπνες κατοικίες - Κωστάκου, Ευθυμία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2015)
Οι πολλαπλές υποχρεώσεις που κατακλύζουν τον σύγχρονο άνθρωπο με αποτέλεσμα την έλλειψη διαθέσιμου χρόνου, σε συνδυασμό με την γενικότερη τάση της εποχής προς αυτοματοποίηση διαδικασιών έχουν συντελέσει στην προσέλκυση αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τις τεχνολογίες του έξυπνου σπιτιού. Παράλληλα, η αξιοπιστία κι η ευελιξία που προσφέρουν οι ασύρματες τεχνολογίες αποτέλεσαν κινητήριο δύναμη για την στροφή της αγοράς του έξυπνου σπιτιού προς την υλοποίηση του οράματος του Διαδικτύου των Πραγμάτων. Παρόλα αυτά, οι προσφερόμενες λύσεις της αγοράς σχεδιάζονται και προορίζονται αποκλειστικά για προκαθορισμένο πλήθος περιπτώσεων και συστημάτων δίχως την παροχή δυνατότητας επέκτασης και διαλειτουργικότητας με λοιπές εφαρμογές.