ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ TΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ - ΜΠΑΚΑ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2015)
Παρά την ανάπτυξη τεχνικών προστασίας από ηλεκτροπληξία, την πρόοδο της επιστήμης, τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου στη Χώρα μας, σημειώνονται θάνατοι και τραυματισμοί εργαζομένων από ηλεκτροπληξία. Στη διατριβή, αναφέρονται στατιστικά στοιχεία για τα εργατικά ατυχήματα και για τις παθοφυσιολογικές συνέπειες της ηλεκτροπληξίας στον άνθρωπο όπως περιγράφονται σε διεθνείς προδιαγραφές και σε διεθνή περιοδικά (θεωρητικό υπόβαθρο). Τα εργατικά ατυχήματα κατατάσσονται σε ομάδες και προτείνονται τα εξειδικευμένα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί για την αποφυγή τους. Τέλος, προτείνονται τρεις διατάξεις για την προστασία από ηλεκτροπληξία. Η πρώτη κατασκευή αποσκοπεί να προφυλάξει τους εργαζόμενους από βηματική τάση, η δεύτερη από απρόσμενη ενεργοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος και τέλος η τρίτη από ασυνέχεια του ουδετέρου και της γείωσης.