Ανάπτυξη συστήματος μέτρησης περιβαλλοντικών συνθηκών βασισμένο σε Arduino και WinCC_OA - Παπακριβόπουλος, Γιάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Φυσικής. Εργαστήριο Πειραματικής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών και Συναφούς Οργανολογίας, 2015)
Ανάπτυξη ενός συστήματος μέτρησης περιβαλοντικών συνθηκων βασισμένο στη μικροϋπολογιστική πλακέτα Arduino και μια σειρά απο αισθητήρες. Οι μετρήσεις των αισθητήρων στέλνονται μέσω ενός OPC Server σε ένα πρόγραμμα αυτομάτου ελέγχου που αναπτύχθηκε με το WinCC_OA για παρακολούθηση και επεξεργασία.