Κυκλοφοριακή διερεύνηση ως προς τη σύνδεση των μουσείων Σύγχρονης Τέχνης και Ακρόπολης καθώς και του Ναού του Ολυμπίου Διός - Χιώτης, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού, 2015)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η σύνδεση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, με το μουσείο Ακρόπολης και τον Ναό του Ολυμπίου Διός.Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σύντομα σε κτήριο κοντά στο σταθμό μετρό<<Συγγρού – Φιξ>>. Περιβάλλεται στη δυτική πλευρά από τη λεωφόρο Συγγρού με έξι λωρίδες, στην ανατολική από την Καλλιρόης με έξι λωρίδες και το τραμ, και στη νότια από την Αμβροσίου Φραντζή με τέσσερις λωρίδες. Στη βόρεια πλευρά υπάρχει ένα τεράστιο στέγαστρο που καλύπτει την αίθουσα εισόδου που οδηγεί στο υπόγειο γκαράζ. Τα πεζοδρόμια γύρω από το μουσείο έχουν μικρό πλάτος με εξαίρεση το πεζοδρόμιο στην πλευρά της Καλλιρόης. Το μουσείο δηλαδή είναι αποκλεισμένο για τον πεζό. Βρίσκεται όμως κοντά σε αρχαιολογικούς – πολιτιστικούς χώρους και η δημιουργία ευχάριστων και ασφαλών περιπάτων θα προσελκύσει τουρίστες και κατοίκους της Αθήνας.