Βελτιστοποίηση Συνθηκών Εκκένωσης Υπόγειων Χώρων: Αξιολόγηση και Βελτιστοποίηση Θέσεων Εξόδων Διαφυγής - Καλλιανιώτης, Αναστάσιος - Σταύρος (Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, 2015)
Αντικείμενο της διδακτορικής εργασίας αποτελεί η βελτιστοποίηση των συνθηκών εκκένωσης σε υπόγειους χώρους. Βελτιστοποίηση, βασισμένη στους υφιστάμενους κανονισμούς ασφαλείας και στην προσθήκη νέων στη βάση της μελέτης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των υπογείων χώρων. Η εξειδικευμένη μελέτη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και διαδικασιών εκκένωσης σε υπόγειους χώρους είναι απαραίτητο εργαλείο, ώστε η πραγματική αλλά και η αισθητή ασφάλεια από το κοινό σε τέτοιους χώρους να ισοσταθμιστεί με εκείνη των συμβατικών επιφανειακών κτιρίων.