Θαλάσσια ασφάλιση πλοίου - Αποστόλου, Αντώνιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου, 2015)
H παρούσα διπλωματική ασχολείται με τις βασικότερες πτυχές της θαλάσσιας ασφάλισης, και πιο συγκεκριμένα με τον ορισμό της, το αντικείμενό της, τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται, τους φορείς που την εφαρμόζουν, καθώς και τη σχέση μεταξύ ασφαλιστή και άμεσα ενδιαφερόμενου προς ασφάλιση. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στους οργανισμούς εποπτείας και ελέγχου τόσο των ασφαλιστικών φορέων όσο και τών πλοιοκτητών.