Προσομοιώση βραχοπτώσεων με τριδιάστατα διακριτά στοιχεία - Γκίκας, Βασίλης (Εθνικό Μετσόβιο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, 2015)
Η παρούσα διπλωματική πραγματεύεται την προσομοίωση βραχοπτώσεων με τριδιάστατα διακριτά στοιχεία όπως αυτή εφαρμόζεται στον κώδικα PFC3Dτης Itasca.Ο κώδικας ροής σωματιδίων (PFC3D) προσομοιώνει την κίνηση και αλληλεπίδραση σφαιρικών και ακανόνιστων σωματιδίωνσε τρεις διαστάσεις. Επίσης, ενσωματώνει τη γλώσσα προγραμματισμού FISHδίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη να τροποποιήσει τις δυνατότητες του κώδικα ή να τις καθορίσει εκ νέου.