Η Θεατρική Τοπογραφία της Πόλης: Υπαίθρια Θέατρα και Δημόσιος Χώρος στην πόλη της Καλαμάτας - Μητσούλας, Σωτήρης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικής Γλώσσας, Επικοινωνίας και Σχεδιασμού, 2015)
Η εργασία αφορά στον σχεδιασμό τριών δημόσιων χώρων και υπαίθριων θεάτρων στην Καλαμάτα (παραλία, πάρκο ΟΣΕ, κάστρο). Σημεία διαφορετικού χαρακτήρα (ανάγλυφο, ιστορία, χώρος, σχέση με αστικό ιστό), που είτε είναι ήδη δημόσιοι χώροι είτε σχεδιάζονται ως τέτοιοι, γίνονται υποδοχείς θεατρικής δράσης, άρρηκτα συνδεδεμένης με την πόλη, η οποία συμμετέχει στην θεατρική παράσταση με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Η ίδια η πόλη δίνει τα εναύσματα για τη διαμόρφωση της σκηνής και της διάταξης των θεατών: η “ατέρμονη σκηνή” στην παραλία (στη γραμμή του ορίζοντα), τα τραίνα στο πάρκο ως χωρικά όρια (κάτω από τον ορίζοντα) και το κάστρο ως “πανοραμικό μπαλκόνι” (πάνω από τον ορίζοντα) αναδεικνύουν την θεατρικότητα του δημόσιου χώρου μιας πόλης που βρίσκεται σε πολιτιστική ανάπτυξη.