Προσδιορισμός απόκρισης γάστρας πλοίου LNG με χρήση Προγράμματος Πεπερασμενων Στοιχείων - Βέργος, Ευθύμιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, 2015)
Διαπραγματεύεται τη γεωμετρική μοντελοποίηση μέρους του παράλληλου τμήματος ενός πλοίου μεταφοράς φυσικούθ αερίου (LNG carrier) και προσομοίωση της απόκρισης της κατασκευής όταν υπόκειται σε φορτία λειτουργίας σύμφωνα με τους κανονισμούς του Νορβηγικού Νηογνώμονα. Τα εγαλεία που διατείθενται για το σκοπό αυτό είναι το σχεδιαστικό και υπολογιστικό πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων Abaqus 6-13 συνεπικουρούμενο με το σχεδιαστικό πρόγραμμα Rhino