Ασφάλιση και αντασφάλιση του πλημμυρικού κινδύνου στην περιοχή της Αττικής - Μπαμπάνης, Αθανάσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2015)
Η ακόλουθη μεταπτυχιακή εργασία πραγματεύεται τις γενικότερες συνθήκες ασφάλισης και αντασφάλισης του πλημμυρικού κινδύνου στην Αττική. Αρχικά, παρατίθενται οι συνθήκες, η λειτουργία και η αντιμετώπιση της πλημμύρας τεχνικά, ασφαλιστικά και αντασφαλιστικά ανά τον κόσμο. Έπειτα, επιλύεται μία καταστροφική πλημμύρα στην Αττική, με χρήση GIS. Τέλος, προκύπτει το συνολικό κόστος αποκατάστασης ζημιών, καθώς και συμπεράσματα για το προτεινόμενο κόστος ασφάλισης έναντι πλημμύρας των κτισμάτων της Αττικής.