Πειραματική μελέτη της συμπεριφοράς σε κόπωση ρωγματωμένων πλακών αλουμινίου ενισχυμένων με σύθετα υλικά - Παναγόπουλος, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, 2015)
Η τεχνολογία των επιθεμάτων από σύνθετα υλικά αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδο στην παραδοσιακή επισκευή ρωγματώσεων, έντονα αναπτυσσόμενη τα τελευταία έτη. Η παρούσα διπλωματική εργασία με την διενέργεια πειραμάτων κόπωσης, αναδεικνύει τις ιδιότητες εκέινες που προσδίδουν την καταλληλότητα και την αποτελεσματικότητα των σύνθετων επιθεμάτων με ίνες άνθρακα στις επισκευές αλουμινένιων ναυπηγικών κατασκευών, προτείνοντας τρόπους περαιτέρω έρευνας και βελτίωσης.