Τήρηση ταξιδιωτικού ημερολογίου σε κινητή συσκευή - Τσέλιας, Χρήστος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, 2015)
Ο σκοπός της μεταπτυχιακής εργασίας ήταν η υλοποίηση ενός συστήματος, στο οποίο μέσω μιας εφαρμογής για κινητές συσκευές ο χρήστης θα μπορούσε να τηρεί ένα ηλεκτρονικό ταξιδιωτικό ημερολόγιο. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή υλοποιήθηκε για κινητές συσκευές που έχουν ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα android. Μέσα από την εφαρμογή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καταγράφει ηλεκτρονικά τα ταξίδια του και να τα απεικονίζει πάνω σε χάρτες. Μπορεί να δημιουργεί διαδρομές σε κάθε ταξίδι του, να κάνει επισκέψεις, να κρατά σημειώσεις και να βγάζει φωτογραφίες από σημεία που τον ενδιαφέρουν. Το σύστημα εκτός από την εφαρμογή της κινητής συσκευής περιλαμβάνει και έναν κεντρικό database server, στον οποίο ο χρήστης μπορεί να κοινοποιεί δεδομένα από τα ταξίδια και να τα μοιράζεται με άλλους χρήστες της εφαρμογής. Η κοινοποίηση των δεδομένων γίνεται μέσω web services, τα οποία αποτελούν συστατικό του συστήματος που υλοποιήθηκε. Έτσι στην συγκεκριμένη εργασία παρουσιάζονται: συγγενικές εφαρμογές, η αρχιτεκτονική του συστήματος, τα λογισμικά και τα εργαλεία για την υλοποίηση του συστήματος και ένα ολοκληρωμένο σενάριο χρήσης της εφαρμογής.