Πειραματική διερεύνηση απομάκρυνσης βαρέων μετάλλων από υπόγεια νερά - Σενής, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2015)
Η ανεξέλεγκτη απόρριψη βαρέωνμετάλλων από τις βιομηχανίεςστο περιβάλλον,μέσω ανεπεξέργαστων βιομηχανικών αποβλήτων, έχει αποκτήσει τρομακτικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα η ρύπανση υδατικών πόρων από βαρέα μέταλλα να έχει καταστεί ως ένα από τα πιο σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα στη σημερινή εποχή. Αυτό οδηγεί στην ολοένα και αυξανόμενη έρευνα για την βέλτιστη απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από ρυπασμένους υδατικούς πόρους, με την πιο εύκολη και οικονομική μέθοδο.